torsdag 5 februari 2015

Kanariskt äventyr

Huset med den gula gaveln mellan Teneriffas Södra flygplats och havet blev sista anhalt på vår resa den här gången.
Vistelsen på Los Amigos Hostel i byn La Mareta blev annorlunda på många sätt. Det lilla huset mitt i ingen- mansland var proppfullt av folk, de sov i vånings- sängar, på korgstolar på gården eller tältade bakom huset.
Det visade sig att vi var dåligt förberedda för vistelsen, det saknades möjligheter att köpa mat och ta ut pengar. Trots det låga priset hade vi inte tillräckligt med kontanter. Så det var bara att traska i väg två kilometer till närmaste by där det skulle finnas både restauranger och bankomat.
Vägen gick rakt genom sandöken, trottoaren på vänsterkanten smalnade till nästan obefintlighet, men till vår smala lycka hann vi ut knappt före mörkrets inbrott.
Kvällshimlen bjöd på sitt bästa men inte hade vi tid att stanna och beundra skönheten. Det var inte svårt att hitta den mycket avancerade uttagsautomaten som visade på Google map var närmaste bankomaterna fanns.
Trots möjligheten att välja mellan minst 20 olika språk gick det åt pipan. På ren svenska fick man uppge sitt telefonnummer (9 siffror) och telefon-id. Med mina 11 siffror kom jag inte längre.
Nöden blev dock inte lång, restaurangen intill lovade betala ut cash och vi kunde njuta en värdig fiskmåltid sista kvällen till ära. Fiskrestaurangen El Mirador de Los Abrigos är värd en resa, och den korta taxifärden till vårt logi i kolmörkret var ett sant nöje.

                                                                     Restaurangens hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar